Zázvorový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce kakao
2 dl mléko
400 g jablko
200 g cukr krupice
1 dl slunečnicový olej
400 g polohrubá mouka
1 špetka pomerančová kůra
2 lžičky mletý zázvor
2 lžičky jedlá soda
2 dl černé pivo
2 lžičky perníkové koření
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme. Připravíme si veškeré ostatní suroviny.

  2. V míse promícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme nastrouhaná jablka, vejce, pivo, mléko a olej. Těsto na zázvorový perník velmi dobře promícháme.

  3. Těsto nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zázvorový perník pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.

  4. Upečený zázvorový perník nakrájíme a podáváme ke kávě či čaji jako sladký moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!