Zdravější bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce kakao
0.5 hrnku mléko
0.5 hrnku cukr krupice
0.5 hrnku slunečnicový olej
2 ks vanilkový cukr
1 hrnek polohrubá mouka
0.5 ks kypřící prášek
0.5 kelímku smetana ke šlehání
1 hrnek celozrnná mouka
0.5 hrnku třtinový cukr
podle chuti
mandle
kandované ovoce
čokoládová poleva
oříšky
rozinky v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme a vysypeme formu na bábovku tím, čím jsme zvyklí - hrubá mouka, kokos, strouhanka.

  2. Smícháme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní sypké přísady (vanilkový cukr, třtinový cukr i cukr krupici). Přidáme celá vajíčka, půl hrnku mléka, půl hrnku oleje a půl smetany. Směs dobře promícháme v hladké a řídké těsto.

  3. Půl těsta nalijeme do formy. Druhou půlku ochutíme kakaem a nalijeme na světlé těsto. Zdravější bábovku pečeme na 175 °C asi 40 minut. Upečení poznáme pomocí špejle.

  4. Upečenou zdravější bábovku vyndáme, necháme odpočinout a vyklopíme. Můžeme zdobit čokoládovou polevou. Do těsta je možné přidat rozinky namočené v rumu, kandované ovoce, oříšky, mandle, vše podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!