Žebírka na medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 2 ks cibule 3 lžíce med 2 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 6 lžic sójová omáčka 0.5 l světlé pivo 2 ks sušená chilli paprička 1 kg vepřová žebra z bůčku podle chuti sůl
Postup Žebírka na medu recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme po kostech na malé špalíčky.
V míse smícháme med, sójovou omáčku, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, bobkové listy, olej, pivo a nasekané chilli papričky. Marinádu můžeme i rozmixovat.
Připravené maso vložíme do marinády a necháme v lednici marinovat alespoň 12 hodin. Potom maso i s marinádou nalijeme do pekáče, přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 140 °C asi 3,5 hodiny. Během pečení maso obrátíme a přeléváme marinádou. Pak žebírka odklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a po dobu 15 - 20 minut dopečeme dozlatova.
Žebírka na medu podáváme s vařeným bramborem nebo jen přikusujeme pečivo.