Žebírka na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
2 ks cibule
3 lžíce med
2 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
6 lžic sójová omáčka
0.5 l světlé pivo
2 ks sušená chilli paprička
1 kg vepřová žebra z bůčku
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme po kostech na malé špalíčky.

  2. V míse smícháme med, sójovou omáčku, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, bobkové listy, olej, pivo a nasekané chilli papričky. Marinádu můžeme i rozmixovat.

  3. Připravené maso vložíme do marinády a necháme v lednici marinovat alespoň 12 hodin. Potom maso i s marinádou nalijeme do pekáče, přiklopíme a pečeme v troubě při teplotě 140 °C asi 3,5 hodiny. Během pečení maso obrátíme a přeléváme marinádou. Pak žebírka odklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a po dobu 15 - 20 minut dopečeme dozlatova.

  4. Žebírka na medu podáváme s vařeným bramborem nebo jen přikusujeme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!