Zelenina zapečená s bůčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
200 g rajčata
- - kmín
- - sádlo
- - pepř mletý
200 g bůček uzený
100 g paprika zelená
300 g zelí hlávkové
- - omáčka worcesterská

Postup přípravy receptu

  1. Zelí jemně pokrájíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Zapékací formu vymažeme sádlem a naplníme polovinou připraveného zelí, polovinou na plátky rozkrájeného bůčku, plátky rajčat a proužky paprik. Zakryjeme zbylým zelím, zalijeme trochou vody s několika kapkami worcesteru, poklademe zbylými plátky bůčku a v předehřáté troubě zapečeme. Můžeme podávat s brambory a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!