Zelenina zapečená s bůčkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 200 g rajčata - - kmín - - sádlo - - pepř mletý 200 g bůček uzený 100 g paprika zelená 300 g zelí hlávkové - - omáčka worcesterská
Postup Zelenina zapečená s bůčkem recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí jemně pokrájíme, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Zapékací formu vymažeme sádlem a naplníme polovinou připraveného zelí, polovinou na plátky rozkrájeného bůčku, plátky rajčat a proužky paprik. Zakryjeme zbylým zelím, zalijeme trochou vody s několika kapkami worcesteru, poklademe zbylými plátky bůčku a v předehřáté troubě zapečeme. Můžeme podávat s brambory a petrželkou.