Zeleninová nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 ks vejce majoránka 1 ks cibule tymián 50 g cuketa 100 g mrkev 2 lžičky prášek do pečiva 100 g kukuřice sterilovaná oregano 100 g hladká mouka mletý černý pepř 100 g měkký salám 100 g tvrdý sýr (strouhaný) 0.5 hrnku olivový olej Bertolli Classico 8211# Olio di Oliva
Postup Zeleninová nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli povařit.
Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, cibuli najemno nakrájíme, sterilovanou zeleninu dáme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Salám nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. V míse smícháme zeleninu s orestovaným salámem, přidáme hladkou mouku, zbylý olivový olej, žloutky, prášek do pečiva a prolisovaný česnek. Dochutíme bylinkami a kořením a vše pečlivě promícháme. Na závěr zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Směs vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
Nádivku můžeme podáváme teplou i studenou.
Zdroj: Bertolli.cz