Zeleninová nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
tymián
50 g cuketa
100 g mrkev
2 lžičky prášek do pečiva
100 g kukuřice sterilovaná
oregano
100 g hladká mouka
mletý černý pepř
100 g měkký salám
100 g tvrdý sýr (strouhaný)
0.5 hrnku olivový olej Bertolli Classico
8211# Olio di Oliva

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme na chvíli povařit.

  2. Mezitím na hrubém struhadle nastrouháme cuketu, cibuli najemno nakrájíme, sterilovanou zeleninu dáme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Salám nakrájíme na kostičky a krátce orestujeme na troše olivového oleje. V míse smícháme zeleninu s orestovaným salámem, přidáme hladkou mouku, zbylý olivový olej, žloutky, prášek do pečiva a prolisovaný česnek. Dochutíme bylinkami a kořením a vše pečlivě promícháme. Na závěr zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků.

  3. Směs vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

  4. Nádivku můžeme podáváme teplou i studenou.

  5. Zdroj: Bertolli.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!