Zeleninová polévka po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks cibule 3 ks rajče 500 g kapusta 70 g špagety 1 hrst sušené houby podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř na ozdobu 100 g parmazán
Postup Zeleninová polévka po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu očistíme, rozebereme na listy a spaříme. Pak ji nasekáme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peckových středů a dužinu nasekáme najemno.
V hrnci přepustíme máslo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme kapustu a společně dusíme. Vše zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme. Přidáme houby, rajčata a vše společně vaříme, než houby změknou. Podle chuti polévku okořeníme solí a pepřem.
Pak do zeleninové polévky přidáme papriku a stranou uvařené těstoviny.
Každou porci zeleninové polévky po italsku podáváme se lžičkou strouhaného parmazánu.