Zeleninová polévka po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks cibule
3 ks rajče
500 g kapusta
70 g špagety
1 hrst sušené houby
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
100 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, rozebereme na listy a spaříme. Pak ji nasekáme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Zbavíme je peckových středů a dužinu nasekáme najemno.

  2. V hrnci přepustíme máslo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme kapustu a společně dusíme. Vše zalijeme vroucí vodou, lehce osolíme. Přidáme houby, rajčata a vše společně vaříme, než houby změknou. Podle chuti polévku okořeníme solí a pepřem.

  3. Pak do zeleninové polévky přidáme papriku a stranou uvařené těstoviny.

  4. Každou porci zeleninové polévky po italsku podáváme se lžičkou strouhaného parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!