Zeleninová polévka s těstovinami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mrkev 1 ks kedlubna 800 ml zeleninový vývar 1 svazek jarní cibulka 150 g velká kolínka 100 g cukrový hrášek (mladý, zelený) podle potřeby slunečnicový olej podle chuti mletý bílý pepř česneková sůl
Postup Zeleninová polévka s těstovinami recept
Postup přípravy receptu
-
Kolínka uvaříme podle návodu "al dente". Zeleninu očistíme a opláchneme. Mrkev nakrájíme ozdobným nožem na kolečka, kedlubnu (i fialovou) na širší nudličky. Lusky hrášku překrojíme napůl, část cibulky nakrájíme nadrobno a část na kousky velikosti překrojených lusků hrášku.
Do vroucího zeleninového vývaru dáme na 10 minut vařit mrkev a kedlubnu. Pak přidáme lusky hrášku a cibulku, uvedeme znovu do varu a ještě 5 minut vaříme.
Kolínka slijeme a přidáme je do zeleninové polévky. Dochutíme solí a pepřem, popřípadě přidáme pár kapek oleje.