Zeleninová příloha s fetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
50 g máslo
2 lžíce strouhanka
2 ks cuketa
2 ks rajče
1 ks lilek
250 g sýr feta
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks jarní cibulka
1 lžíce provensálské bylinky
50 g olivy bez pecek mix
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme bez konců na plátky. Lilky osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Vypocené plátky lilků osušíme papírovou utěrkou. Umyté papriky bez zrnek nakrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu s rajčaty omyjeme a bez konců nakrájíme na kolečka. Barevné olivy nakrájíme také na kolečka.

  2. V pánvi s troškou oleje osmažíme lilek s cibulí a česnekem. Po chvilce přidáme papriku, cuketu a rajčata. Zeleninovou směs dusíme asi 10 minut a potom odendáme.

  3. Zeleninovou přílohu přendáme do zapékací mísy. Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na zeleninu rozdrobíme sýr feta, přidáme olivy, rozložíme slabé plátky másla a posypeme strouhankou.

  4. Zeleninovou směs necháme zapékat asi 25 minut v troubě předehřáté na 175 °C.

  5. Zeleninovou přílohu s fetou podáváme k různým grilovaným nebo pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!