Zeleninová příloha s fetou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 50 g máslo 2 lžíce strouhanka 2 ks cuketa 2 ks rajče 1 ks lilek 250 g sýr feta 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 1 ks jarní cibulka 1 lžíce provensálské bylinky 50 g olivy bez pecek mix podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Zeleninová příloha s fetou recept
Postup přípravy receptu
-
Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme bez konců na plátky. Lilky osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Vypocené plátky lilků osušíme papírovou utěrkou. Umyté papriky bez zrnek nakrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na plátky. Cuketu s rajčaty omyjeme a bez konců nakrájíme na kolečka. Barevné olivy nakrájíme také na kolečka.
V pánvi s troškou oleje osmažíme lilek s cibulí a česnekem. Po chvilce přidáme papriku, cuketu a rajčata. Zeleninovou směs dusíme asi 10 minut a potom odendáme.
Zeleninovou přílohu přendáme do zapékací mísy. Zeleninu podle chuti osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Na zeleninu rozdrobíme sýr feta, přidáme olivy, rozložíme slabé plátky másla a posypeme strouhankou.
Zeleninovou směs necháme zapékat asi 25 minut v troubě předehřáté na 175 °C.
Zeleninovou přílohu s fetou podáváme k různým grilovaným nebo pečeným masům.