Zeleninové lečo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks cibule 6 ks rajče 4 ks paprika (zelená) podle chuti 0.5 lžíce sůl 4 ks vejce 30 dkg salám mletý černý pepř
Postup Zeleninové lečo recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.
Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.