Zeleninové lečo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
6 ks rajče
4 ks paprika (zelená)
podle chuti
0.5 lžíce sůl
4 ks vejce
30 dkg salám
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na kostičky a papriku na tenké proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Salám vcelku podle potřeby oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V hlubší pánvi (s poklicí) rozpálíme olej. Přidáme cibuli a osmahneme ji. Cibuli zalijeme vodou, přidáme rajčata s paprikou. Až paprika změkne, přidáme salám, přikryjeme pokličkou a dusíme.

  3. Z leča necháme vyvařit vodu. Vejce si rozklepneme stranou do hrníčku a trochu rozšleháme. Pak jimi zahustíme lečo a pořádně promícháme. Zeleninové lečo ochutíme pepřem a případně osolíme.

  4. Hotové zeleninové lečo podáváme horké a nejlépe s chlebem, ale záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!