Zeleninové lečo s uzeným tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks rajče
1 ks velká cibule
6 ks zelená paprika
200 g uzené tofu
5 lžic sójové vločky nebo sójová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky, papriky zbavené jádřince na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  2. Cibuli s paprikou rychle opražíme na oleji, osolíme, podlijeme troškou vody a dusíme do poloměkka. Tofu pokrájíme na kostky a spolu s čtvrtinami oloupaných rajčat přidáme k paprice. Před dovařením zahustíme sójovými vločkami, které kromě živin dodají leču pěknou žlutavou barvu. Pokud jsou vločky velké, pomeleme je na masovém mlýnku.

  3. Zeleninové lečo s uzeným tofu podáváme s uvařeným bramborem nebo s chlebem. Pokud nemáme čerstvou zeleninu, můžeme použít sterilované nebo mražené lečo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!