Zeleninový hrnec recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
5 - 6 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička rozmarýn
2 lžíce olivový olej
1 lžička provensálské koření
1 kostka zeleninový bujon
2 - 3 špetky čerstvě mletý pepř
1 lžička sušený česnek
1 - 2 lžíce tmavá sójová omáčka
1 balíček mražený zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Uvaříme je doměkka v osolené vodě se lžičkou rozmarýnu. Uvařené brambory scedíme

  2. Mezitím na drobné kostičky nakrájíme cibuli. V pánvi rozehřejeme olej s plátkem másla a cibuli osmahneme. Vsypeme hrášek a za občasného míchání necháme orestovat. Ochutíme čerstvě mletým pepřem, provensálským kořením a přidáme kostku bujonu rozpuštěnou v horké vodě (asi 1 dl). Hrášek chvíli podusíme, až se nám ze zeleninového hrnce vypaří většina vody. Zakápneme sójovou omáčkou a dochutíme sušeným česnekem. Až v tuto chvíli vhodíme uvařené brambory a zlehka promícháme, už jen prohřejeme

  3. Zeleninový hrnec podáváme jako přílohu nebo hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!