Zeleninový hrnec recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 5 - 6 ks brambory 1 ks cibule 1 lžička rozmarýn 2 lžíce olivový olej 1 lžička provensálské koření 1 kostka zeleninový bujon 2 - 3 špetky čerstvě mletý pepř 1 lžička sušený česnek 1 - 2 lžíce tmavá sójová omáčka 1 balíček mražený zelený hrášek
Postup Zeleninový hrnec
Postup přípravy receptu
-
Větší brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Uvaříme je doměkka v osolené vodě se lžičkou rozmarýnu. Uvařené brambory scedíme
Mezitím na drobné kostičky nakrájíme cibuli. V pánvi rozehřejeme olej s plátkem másla a cibuli osmahneme. Vsypeme hrášek a za občasného míchání necháme orestovat. Ochutíme čerstvě mletým pepřem, provensálským kořením a přidáme kostku bujonu rozpuštěnou v horké vodě (asi 1 dl). Hrášek chvíli podusíme, až se nám ze zeleninového hrnce vypaří většina vody. Zakápneme sójovou omáčkou a dochutíme sušeným česnekem. Až v tuto chvíli vhodíme uvařené brambory a zlehka promícháme, už jen prohřejeme
Zeleninový hrnec podáváme jako přílohu nebo hlavní chod.