Zeleninový kuskus za studena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 snítky petrželka
2 ks rajče
1 ks mrkev
100 g kuskus
200 g zeleninový vývar
1 ks žlutá paprika
8 ks černé olivy
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus vysypeme do misky a přelijeme vroucím vývarem. Misku přikryjeme a necháme odstát na 5 minut. Kuskus dobře promícháme vidličkou, abychom od sebe oddělila zrníčka.

  2. Opranou petrželku nasekáme půlměsícem nadrobno. Olivy bez pecek nakrájíme na slabá kolečka. Oškrábanou mrkev bez konců nakrájíme na kostičky. Rajčata zbavíme zrníček a nakrájíme též na malé kostičky. Čisté papriky bez zrníček nakrájíme na slabé proužky. Rajčata promícháme s česnekem. Mrkev a papriku promícháme se špetkou soli. Veškerou zeleninu a kuskus dáme do mísy s nasekanou petrželkou a olivovým olejem. Odebereme česnek a dobře promícháme. Takto připravený kuskus přikryjeme transparentní folií a uložíme vychladit do lednice.

  3. Zeleninový kuskus za studena podáváme v teplých letních dnech jako dietní a lehký oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!