Zeleninový protlak pod svíčkovou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 lžic cukr 5 lžic sůl 4 lžíce ocet 50 dkg cibule 70 dkg celer 1 kg mrkev 50 dkg petržel 10 ks bobkový list 1 lžíce nové koření 2 lžíce pepř podle potřeby voda
Postup Zeleninový protlak pod svíčkovou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nastrouháme na plátky, popřípadě nakrájíme na kostičky.
Zeleninu dáme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme koření svázané v plátýnku,cukr, sůl, ocet a uvaříme doměkka. Koření vyjmeme, rozmixujeme a hmotu ještě chvilku povaříme.
Zeleninový protlak pod svíčkovou ještě za horka plníme do skleniček. Sterilujeme 20 minut při 90°C.