Zeleninový pudink recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 lžíce máslo 60 g žampiony 2 lžíce hladká mouka 100 g parmezán podle chuti 300 g zelenina
Postup Zeleninový pudink recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu - květák, hrášek, mrkev, chřest, fazolové lusky podle chuti - očistíme, omyjeme a samostatně ji uvaříme ve vodě doměkka. Měkkou zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
Zatím si očistíme žampiony, pokrájíme je na malé kousky a v troše vody je podusíme. Pak je necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vývarem rozředíme na kašičku. Do vychladlé hmoty vmícháme žloutky, strouhaný sýr a sníh z bílků. Nakonec Lehce vmícháme zeleninu, aby se rozmačkala a žampiony.
Zeleninový pudink vaříme v páře půl hodiny.
Uvařený zeleninový pudink ihned podáváme.