Zeleninový pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
60 g žampiony
2 lžíce hladká mouka
100 g parmezán
podle chuti
300 g zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu - květák, hrášek, mrkev, chřest, fazolové lusky podle chuti - očistíme, omyjeme a samostatně ji uvaříme ve vodě doměkka. Měkkou zeleninu nakrájíme na drobné kousky.

  2. Zatím si očistíme žampiony, pokrájíme je na malé kousky a v troše vody je podusíme. Pak je necháme vychladnout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Parmazán nastrouháme.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a vývarem rozředíme na kašičku. Do vychladlé hmoty vmícháme žloutky, strouhaný sýr a sníh z bílků. Nakonec Lehce vmícháme zeleninu, aby se rozmačkala a žampiony.

  4. Zeleninový pudink vaříme v páře půl hodiny.

  5. Uvařený zeleninový pudink ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!