Zeleninový salát s medem a sušenými švestkami recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 špetky bazalka 1 ks okurka 3 - 4 kapky olivový olej sušená petrželka 200 g cherry rajčata 1 lžíce lesní med 2 ks bílá paprika 100 g černé olivy bez pecek 3 - 4 kapky umeocet 50 - 70 g sušené šveštky
Postup Zeleninový salát s medem a sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Olivy slijeme z nálevu, použijeme černé bez pecek. Papriku a rajčata omyjeme, okurku oloupeme. Zeleninu nakrájíme na čtverečky nebo nudličky, cherry rajčátka rozkrájíme na půlky. Připravíme si bylinky, tekutý med, dochucovače a sůl. Sušené švestky nakrájíme na kousky
Připravíme si velkou mísu, do které zeleninu nasypeme, přidáme olivy, zakapeme umeoctem, olivovým olejem, přidáme bazalku (čerstvou nebo sušenou), petrželku, osolíme, promícháme s rovnou lžící tekutého medu a nakonec přidáme sušené švestky
Zeleninový salát s medem a sušenými švestkami rozdělíme na talířky a ihned podáváme. Nenecháme odležet,
" target="_blank" title="Hubnoucí hit - tukožroutská polévka">zelenina by pustila šťávu a švestky by se rozmočily. Salát nejlépe chutná vzápětí po přípravě.