Zeleninový špíz s česnekovou bagetkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 snítka tymián
12 plátků anglická slanina
12 ks žampion
2 ks červená cibule
12 ks cherry rajče
1 ks bílá bagetka
podle potřeby
olivový olej
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Cherry rajčátka zabalíme do plátků šunky nebo anglické slaniny. Na špejle nebo kovové jehly štřídavě napícháme cibulku, celé žampiony a rajčátka. Celé zeleninové špízy potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

  2. Bagetky z bílého pečiva podélně rozkrojíme a rozpůlíme. Získáme tedy celkem 4 kousky. Během pečení špízů přidáme bagetky asi 5 minut před koncem pečení do trouby a opečeme je z obou stran. Po upečení potřeme bagetky směsí olivového oleje a prolisovaného česneku s nasekanou petrželkou.

  3. Zeleninový špíz podáváme s česnekovou bagetkou a kouskem čerstvé zeleniny. Skvěle se hodí například řapíkatý celer namáčený v dresingu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!