Zeleninový špíz s česnekovou bagetkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 snítka tymián 12 plátků anglická slanina 12 ks žampion 2 ks červená cibule 12 ks cherry rajče 1 ks bílá bagetka podle potřeby olivový olej petrželová nať
Postup Zeleninový špíz s česnekovou bagetkou recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. Cherry rajčátka zabalíme do plátků šunky nebo anglické slaniny. Na špejle nebo kovové jehly štřídavě napícháme cibulku, celé žampiony a rajčátka. Celé zeleninové špízy potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Bagetky z bílého pečiva podélně rozkrojíme a rozpůlíme. Získáme tedy celkem 4 kousky. Během pečení špízů přidáme bagetky asi 5 minut před koncem pečení do trouby a opečeme je z obou stran. Po upečení potřeme bagetky směsí olivového oleje a prolisovaného česneku s nasekanou petrželkou.
Zeleninový špíz podáváme s česnekovou bagetkou a kouskem čerstvé zeleniny. Skvěle se hodí například řapíkatý celer namáčený v dresingu.