Zeleninový špíz s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 snítka tymián
1 ks cuketa
1 snítka rozmarýn
150 g rýže
1 ks lilek
6 lžic rostlinný olej
250 g čerstvé žampiony
250 g cherry rajčátka
3 ks různobarevná paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propereme a v osolené vodě uvaříme standardním postupem.

  2. Cuketu, lilek, papriky a rajčata omyjeme a osušíme. Papriky rozřízneme a zbavíme přepážek a jadérek. Papriky s lilkem nakrájíme na větší kusy, cuketu na silnější plátky. Zeleninu krátce podusíme na lžíci horkého oleje.

  3. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  4. Na dlouhé jehly střídavě napichujeme dušenou zeleninu, cherry rajčátka a houby.

  5. Zbývající olej rozehřejeme a přidáme do něj rozmarýn a tymián. Česnek oloupeme, hrubě nasekáme a vsypeme do horkého oleje, na kterém opékáme ze všech stran zeleninové špízy osolené a ochucené pepřem.

  6. Zeleninový špíz podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!