Zelné karbanátky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks vejce
40 g máslo
5 lžic strouhanka
100 ml mléko
1 ks cibule
1 ks houska
400 g bílé zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Zelí očistíme, nakrájíme na kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Housku nakrájíme na kousky a namočíme ji v mléce.

  2. Cibuli očistíme. Spolu se slaninou ji nasekáme najemno a na lžíci másla společně osmažíme dozlatova. Necháme okapat z tuku, ale ten dáme stranou.

  3. Uvařené zelí scedíme a necháme okapat. Z housky vymačkáme mléko a spolu se zelím ji umeleme. K zelné hmotě přidáme slaninu s cibulí, vejce, strouhanku a podle chuti směs na karbanátky osolíme a opepříme. Důkladně zamícháme.

  4. Ze zelné hmoty tvoříme malé placičky, které smažíme v rozpáleném tuku po slanině a za přidání másla. Smažíme je 5 - 7 minut z každé strany.

  5. Zelné karbanátky se slaninou ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory čí bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!