Zelné koláčky z Ruska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce kopr
30 dkg zelí
30 dkg listové těsto
20 dkg uzené maso
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čtvrtku zelí nakrájíme na proužky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrole na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přisypeme nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Můžeme přilít trochu vody, pak odklopíme a necháme vydusit všechnu tekutinu. Dochutíme octem a solí a necháme vychladnout.

  3. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme 8 koleček o průměru 15 cm. Do zelí vmícháme kopr, směs dáme doprostřed 4 koleček, na ni rozložíme plátky vejce a uzené maso nakrájené na kostičky, přečnívající okraje těsta potřeme vejcem. Přiklopíme zbývajícími kolečky, okraje těsta přimáčkneme k sobě a povrch paprskovitě nařízneme.

  4. Zelné koláčky dáme na plech pokrytý papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 15 - 20 minut, dokud nezezlátnou a těsto není křupavé.

  5. Zelné koláčky z Ruska podáváme teplé jako výborný hlavní chod či chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!