Zelné koláčky z Ruska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce kopr 30 dkg zelí 30 dkg listové těsto 20 dkg uzené maso podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř na potření 1 ks vejce
Postup Zelné koláčky z Ruska recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čtvrtku zelí nakrájíme na proužky. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
V kastrole na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přisypeme nakrájené zelí. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme asi 15 minut pod pokličkou. Můžeme přilít trochu vody, pak odklopíme a necháme vydusit všechnu tekutinu. Dochutíme octem a solí a necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme 8 koleček o průměru 15 cm. Do zelí vmícháme kopr, směs dáme doprostřed 4 koleček, na ni rozložíme plátky vejce a uzené maso nakrájené na kostičky, přečnívající okraje těsta potřeme vejcem. Přiklopíme zbývajícími kolečky, okraje těsta přimáčkneme k sobě a povrch paprskovitě nařízneme.
Zelné koláčky dáme na plech pokrytý papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 15 - 20 minut, dokud nezezlátnou a těsto není křupavé.
Zelné koláčky z Ruska podáváme teplé jako výborný hlavní chod či chuťovku k různým příležitostem.