Zelné lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-5 stroužků česnek
3 ks vejce
500 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
500 g kysané zelí
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí scedíme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Mléko dáme do mísy, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs vlijeme do zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na klasické lívance. Nakonec těsto dochutíme rozetřeným česnekem.

  3. Zelné lívanečky pečeme na lívanečníku potřeném trochou oleje. Pečeme po obou stranách dozlatova.

  4. Zelné lívanečky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!