Zelné lívanečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-5 stroužků česnek 3 ks vejce 500 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 500 g kysané zelí podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl mletý kmín mletý černý pepř
Postup Zelné lívanečky recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí scedíme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a rozetřeme.
Mléko dáme do mísy, rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a okmínujeme. Směs vlijeme do zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na klasické lívance. Nakonec těsto dochutíme rozetřeným česnekem.
Zelné lívanečky pečeme na lívanečníku potřeném trochou oleje. Pečeme po obou stranách dozlatova.
Zelné lívanečky podáváme teplé i studené.