Zelné placky 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g polohrubá mouka
1 sklenice kysané zelí
podle chuti
sůl
1 špetka majoránka
0.3 lžičky mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z kysaného zelí odlijeme stranou nálev. Podle potřeby můžeme zelí překrájet, ale není to nutné.

  2. Připravené zelí dáme do mísy. Rozklepneme k němu vejce, přidáme mouku a okořeníme podle chuti kmínem, majoránkou a pepřem. Nakonec těsto osolíme a důkladně promícháme. Koření můžeme zvolit podle vlastní chuti.

  3. Pánev dobře rozehřejeme. Ze směsi vytvaruje malé placičky, které opékáme na oleji v rozehřáté pánvi. Zelné placky smažíme, dokud neztmavnou.

  4. Zelné placky jsou velmi dobré. Hodí se jako samotná chuťovka nebo příloha k pečeným či smaženým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!