Žemlovka z toustového chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 plátků toustový chléb zálivka 1 ks vejce 100 ml mléko náplň 1 2 ks vejce 2 lžíce cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 250 g měkký tvaroh na potření 50 g máslo náplň 2 500 g jablko 3 lžičky mletá skořice 1 ks vanilkový cukr
Postup Žemlovka z toustového chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme s oběma cukry i vejci. Jablka očistíme, nakrájíme na plátky a v misce smícháme s vanilkovým cukrem a skořicí. Vejce vyšleháme s mlékem a solí a zvlhčíme jimi toustový chléb.
Dortovou formu vymažeme máslem. Na dno formy rozložíme 4 plátky chleba, na ně dáme polovinu tvarohu s jablky. Postup zopakujeme. Vrstvou chleba žemlovku ukončíme a pokapeme máslem. Žemlovku z toustového chleba pečeme při 175 °C asi 45 minut dozlatova.
Žemlovku z toustového chleba podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat. Je výborná teplá i studená.