Žemlovka z toustového chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 plátků toustový chléb
zálivka
1 ks vejce
100 ml mléko
náplň 1
2 ks vejce
2 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
250 g měkký tvaroh
na potření
50 g máslo
náplň 2
500 g jablko
3 lžičky mletá skořice
1 ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s oběma cukry i vejci. Jablka očistíme, nakrájíme na plátky a v misce smícháme s vanilkovým cukrem a skořicí. Vejce vyšleháme s mlékem a solí a zvlhčíme jimi toustový chléb.

  2. Dortovou formu vymažeme máslem. Na dno formy rozložíme 4 plátky chleba, na ně dáme polovinu tvarohu s jablky. Postup zopakujeme. Vrstvou chleba žemlovku ukončíme a pokapeme máslem. Žemlovku z toustového chleba pečeme při 175 °C asi 45 minut dozlatova.

  3. Žemlovku z toustového chleba podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat. Je výborná teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!