Žemlovka z vánočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g vánočka
směs
2 ks vejce
250 ml mléko
1 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
200 ml smetana ke šlehání
na potření
50 g máslo
podle chuti
šlehačka
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Zapékací nádobu zlehka vymažeme změklým máslem. Vánočku nakrájíme na 5 cm plátky. Plátky vánočky potřeme zbytkem másla a rozkrájíme na poloviny.

  2. Potřené kousky vánočky naskládáme do zapékací nádoby. V misce rozšleháme vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijeme plátky vánočky.

  3. Zapékací misku položíme do hlubšího plechu, vložíme do trouby a na plech nalijeme horkou vodu. Pečeme asi 35 minut, až bude mít vaječná směs konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.

  4. Žemlovku z vánočky můžeme poprášit cukrem moučka a podávat se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!