Žemlovka z vánočky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g vánočka směs 2 ks vejce 250 ml mléko 1 lžíce cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 200 ml smetana ke šlehání na potření 50 g máslo podle chuti šlehačka cukr moučka
Postup Žemlovka z vánočky recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. Zapékací nádobu zlehka vymažeme změklým máslem. Vánočku nakrájíme na 5 cm plátky. Plátky vánočky potřeme zbytkem másla a rozkrájíme na poloviny.
Potřené kousky vánočky naskládáme do zapékací nádoby. V misce rozšleháme vejce, smetanu, mléko, vanilkový a krupicový cukr a směsí přelijeme plátky vánočky.
Zapékací misku položíme do hlubšího plechu, vložíme do trouby a na plech nalijeme horkou vodu. Pečeme asi 35 minut, až bude mít vaječná směs konzistenci pudinku a po krajích zezlátne.
Žemlovku z vánočky můžeme poprášit cukrem moučka a podávat se šlehačkou.