Masové koule s vejci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl vejce strouhanka brambory majoránka cibule voda bazalka kysaná smetana tvrdý sýr mletý černý pepř mletý černý pepř vepřové mleté maso
Postup Masové koule s vejci
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si vejce natvrdo podle počtu porcí, zchladíme a oloupeme. Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný sýr. Pečlivě promícháme, směs by měla mít stejnou konzistenci jako na karbanátky
Směs rozdělíme na malé placičky, do kterých vkládáme uvařené vejce. Vejce pečlivě zabalíme masovou směsí a vytvarujeme koule
Masové koule dáme péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi či ve friťáku
Rozkrájíme si oloupané cibule. Na jednu porci je třeba půlku cibule. Na půlkách cibule se snažíme udělat mřížky (na překrojené straně, ne na oblé). Mřížky děláme pomocí vodorovných a svislých zářezů, ale nesmíme překrájet až do konce. Cibuli přelijeme připraveným dresinkem ze smetany, soli, pepře a vody. Můžeme si vyrobit i dresink podle vlastní chuti
Cibulky dáme péct společně s masem. Ty pečeme, dokud se nám krásně neotevřou a nezměknou
Mezitím si uvaříme přílohu. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka
Při servírování rozkrojíme masové koule napůl, přidáme půlku cibule a brambory. Posolíme a popepříme podle chuti.