Žlutý velikonoční tvaroh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 ks vejce 500 ml mléko 3 lžíce cukr krystal 2 balíčky vanilkový cukr
Postup Žlutý velikonoční tvaroh recept
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohříváme spolu s vanilkovým cukrem, cukrem a špetkou soli. Promícháme.
Vložíme rozbitá celá vajíčka a velmi jemně vidličkou oddělíme žloutky tak, aby se roztekly. Směs vaříme na mírném ohni do konce. Po dosažení varu do tvarohové podoby celou směs přelijeme do čisté záclonoviny o rozměru cca 50 x 50 cm. Nití záclonovinu zavážeme nad hmotou a pověsíme na odkapání na 2 hodiny. Čím hrubší záclonový reliéf, tím bude náš bochánek hezčí.
Poté žlutý velikonoční tvaroh vyndáme ze záclonoviny a necháme vychladnout v ledničce.