Žlutý velikonoční tvaroh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
500 ml mléko
3 lžíce cukr krystal
2 balíčky vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohříváme spolu s vanilkovým cukrem, cukrem a špetkou soli. Promícháme.

  2. Vložíme rozbitá celá vajíčka a velmi jemně vidličkou oddělíme žloutky tak, aby se roztekly. Směs vaříme na mírném ohni do konce. Po dosažení varu do tvarohové podoby celou směs přelijeme do čisté záclonoviny o rozměru cca 50 x 50 cm. Nití záclonovinu zavážeme nad hmotou a pověsíme na odkapání na 2 hodiny. Čím hrubší záclonový reliéf, tím bude náš bochánek hezčí.

  3. Poté žlutý velikonoční tvaroh vyndáme ze záclonoviny a necháme vychladnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!