Zmrzlinová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
12 dkg cukr moučka
2 lžíce kakaový prášek
náplň
1 l vanilková zmrzlina
podle potřeby
máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a kakaem opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, který jsme štědře vymazali máslem a posypali polohrubou moukou. Na papír rozetřeme vymíchanou hmotu a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přesně 8 minut při 160 °C. Pozor, ne déle, jinak nám roláda bude praskat.

  3. Po vyndání ihned i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Než nám plát vychladne, necháme povolit vanilkovou zmrzlinu. Doporučuji si vyrobit zmrzlinu podle mého receptu Vanilková zmrzlina z pudinku.

  4. Po vychladnutí korpusu stáhneme papír a zmrzlinu asi v půl centimetrové vrstvě rozetřeme na korpus a ihned zarolujeme. Pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku. Pracujeme rychle, aby zmrzlina moc neroztála. Po 2 - 3 hodinách zmrzlinovou roládu vybalíme a můžeme krájet. Je to moc dobrý a osvěžující moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!