Anglický pastýřský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků mléko
1 ks cibule
1 snítka rozmarýn
4-5 ks velké brambory
500 g mleté maso
1 lžíce čerstvá petrželka
120 g mražená kukuřice
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji, aby měla lehce zlatavou barvu. Přidáme mleté maso (vepřové, hovězí, jehněčí) a dál smažíme, dokud nezhnědne a nebude sypké, pak maso osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 25 minut. Podušené maso posypeme rozmarýnem a kukuřicí.

  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě tak, aby se při napíchnutí na vidličku rozpadly. Vodu slijeme a k bramborám přidáme máslo, mléko a sůl. Kaše musí být lehká a krémovitá.

  3. Troubu předehřejeme na 190 °C. Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozprostřeme podušené maso s kukuřicí. Na to dáme bramborovou kaši. Anglický pastýřský koláč zapékáme 30 minut dozlatova.

  4. Hotový pastýřský koláč posypeme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!