Aspik konzumní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 150 g sůl 400 g cibule 8600 g voda 60 g bílek 1000 g želatina 1000 g ocet 8% 2 g bobkový list 5 g celý pepř 25 g worcester 5 g celé nové koření
Postup Aspik konzumní recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme sůl a cukr, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, veškeré koření, vlijeme ocet a necháme povařit. Do tohoto základního vývaru přidáme ve studené vodě rozmočenou želatinu a necháme ji dobře rozpustit.
Čerstvé bílky rozšleháme a po zalití částí horkého vývaru vléváme zvolna do vařícího aspiku. Po zašlehání bílků odstavíme nádobu na okraj plotny, přikryjeme poklicí a ponecháme v klidu, až se aspik zcela vyčistí. Po vysrážení bílků a vyčistění aspiku přecedíme výrobek opět přes čistou lněnou utěrku.
Poznámka: Konzumní aspik je určen také pro prodej v maloobchodních prodejnách.