Aspik konzumní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
150 g sůl
400 g cibule
8600 g voda
60 g bílek
1000 g želatina
1000 g ocet 8%
2 g bobkový list
5 g celý pepř
25 g worcester
5 g celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme sůl a cukr, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, veškeré koření, vlijeme ocet a necháme povařit. Do tohoto základního vývaru přidáme ve studené vodě rozmočenou želatinu a necháme ji dobře rozpustit.

  2. Čerstvé bílky rozšleháme a po zalití částí horkého vývaru vléváme zvolna do vařícího aspiku. Po zašlehání bílků odstavíme nádobu na okraj plotny, přikryjeme poklicí a ponecháme v klidu, až se aspik zcela vyčistí. Po vysrážení bílků a vyčistění aspiku přecedíme výrobek opět přes čistou lněnou utěrku.

  3. Poznámka: Konzumní aspik je určen také pro prodej v maloobchodních prodejnách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!