Zapečené avokádo recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- slanina 2 špetky sůl 4 ks vejce 1/2 ks citron 2 ks avokádo 1 lžička koření tvrdý sýr čerstvá bazalka cherry rajčata
Postup Zapečené avokádo
Postup přípravy receptu
-
Výbornou pomůckou je v tomto případě plech na muffiny, který obrátíme tak, aby výstupky byly směrem nahoru. Avokáda si přepůlíme, odstraníme pecku, částečně ještě vydlabeme a umístíme mezi výstupky slupkou dolů. Touto fintou zajistíme, aby se nám půlky avokád nepřevracely na stranu
Všechny půlky avokád seshora pokapeme citronem, lehce osolíme a posypeme oblíbeným kořením. Nakonec můžeme naplnit oblíbenými ingrediencemi. Základem by mělo být vždy vejce a poté můžeme přidat například nastrouhaný sýr (například cheddar), slaninu na kostičky, nakrájená cherry rajčata či lístky bazalky
Pečeme na 160 °C dozlatova a do ztuhnutí bílků
Zapečené avokádo podáváme co nejdříve po vytažení z trouby.