Bramborová kaše s lučinou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
-
sůl
50 g máslo
1 - 1,2 kg brambory
1/2 kelímku smetana ke šlehání
zelená petrželka
1 kostka velká lučina
Postup Bramborová kaše s lučinou
Postup přípravy receptu
-
Brambory (varný typ na pyré) oloupeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme vroucí vodou a přidáme lžičku až dvě soli. Uvaříme doměkka a scedíme
Ještě horké brambory rozmačkáme. Přidáme máslo, vlažnou smetanu a lučinu. Pomocí ponorného mixéru vyšleháme, nakonec vmícháme zelenou petrželku a podle chuti ještě bramborovou kaši dosolíme
Bramborovou kaši s lučinou podáváme nejlépe ihned po přípravě. Chutná k jakýmkoliv smaženým pokrmům, přírodním řízkům apod.