Kuřecí játra s fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl ocet majoránka 1 ks cibule 200 - 250 ml kuřecí vývar citronová šťáva mletý černý pepř 300 g fazolové lusky 500 g kuřecí játra 3 - 4 lžíce pasírovaná rajčata
Postup Kuřecí játra s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené a octem okyselené vodě 3 - 4 minuty. Poté fazolky slijeme a necháme okapat. Ve studeném kuřecím vývaru prošleháme pasírovaná rajčata
Na horkém oleji zprudka opečeme kousky jater do zlato-hnědé barvy. Pak teplotu snížíme, přidáme cibuli s česnekem a necháme za stálého míchání zesklovatět. Takto připravená játra s cibulí a česnekem osolíme, podlijeme směsí vývaru s pasírovanými rajčaty a zvolna podusíme asi 10 minut doměkka. Přibližně 2 minuty před dokončením přidáme k játrům fazolové lusky a vše podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou a okyselíme citronovou šťávou
Kuřecí játra s fazolkami a omáčkou s chutí rajčat podáváme jako hlavní chod s rýží.