Kuřecí játra s fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
ocet
majoránka
1 ks cibule
200 - 250 ml kuřecí vývar
citronová šťáva
mletý černý pepř
300 g fazolové lusky
500 g kuřecí játra
3 - 4 lžíce pasírovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na kousky a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené a octem okyselené vodě 3 - 4 minuty. Poté fazolky slijeme a necháme okapat. Ve studeném kuřecím vývaru prošleháme pasírovaná rajčata

  2. Na horkém oleji zprudka opečeme kousky jater do zlato-hnědé barvy. Pak teplotu snížíme, přidáme cibuli s česnekem a necháme za stálého míchání zesklovatět. Takto připravená játra s cibulí a česnekem osolíme, podlijeme směsí vývaru s pasírovanými rajčaty a zvolna podusíme asi 10 minut doměkka. Přibližně 2 minuty před dokončením přidáme k játrům fazolové lusky a vše podle potřeby dochutíme solí, pepřem a majoránkou a okyselíme citronovou šťávou

  3. Kuřecí játra s fazolkami a omáčkou s chutí rajčat podáváme jako hlavní chod s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!