Pikantní filety z tresky na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
2 - 3 lžíce vývar
1 ks cibule
1/2 ks pórek
3 ks žampiony
hladká mouka
50 g anglická slanina
citronová šťáva
chilli koření
400 g nakládaná rajčata
2 ks sušená rajčata
2 ks čerstvá chilli paprička
500 g filety z tresky

Postup přípravy receptu

  1. Mražené filety z fresky omyjeme, osolíme, zakapeme citronem a necháme rozmrazit. Mouku promícháme s chilli kořením. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Sušená rajčata a omyté žampiony nakrájíme na nudličky. Nakládaná rajčata rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a anglickou slaninu nakrájíme na proužky

  2. Rozmražené filety z tresky osušíme, nakrájíme na menší kousky, které obalíme v mouce s chilli kořením a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečenou rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Pak přidáme cibuli a česnek, necháme zesklovatět a vmícháme žampiony, pórek, sušená rajčata a chilli papričky. Vše opékáme na mírné teplotě asi 5 minut a nakonec přidáme nakládaná rajčata a několik lístků čerstvého rozmarýnu. Směs podlijeme vývarem, krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Rajčatovou směs se žampiony rozdělíme na porce a poklademe treskou. Pikantní filety z tresky na rajčatech podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!