Pikantní filety z tresky na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej sůl 2 - 3 lžíce vývar 1 ks cibule 1/2 ks pórek 3 ks žampiony hladká mouka 50 g anglická slanina citronová šťáva chilli koření 400 g nakládaná rajčata 2 ks sušená rajčata 2 ks čerstvá chilli paprička 500 g filety z tresky
Postup Pikantní filety z tresky na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Mražené filety z fresky omyjeme, osolíme, zakapeme citronem a necháme rozmrazit. Mouku promícháme s chilli kořením. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Sušená rajčata a omyté žampiony nakrájíme na nudličky. Nakládaná rajčata rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a anglickou slaninu nakrájíme na proužky
Rozmražené filety z tresky osušíme, nakrájíme na menší kousky, které obalíme v mouce s chilli kořením a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečenou rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Pak přidáme cibuli a česnek, necháme zesklovatět a vmícháme žampiony, pórek, sušená rajčata a chilli papričky. Vše opékáme na mírné teplotě asi 5 minut a nakonec přidáme nakládaná rajčata a několik lístků čerstvého rozmarýnu. Směs podlijeme vývarem, krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme
Rajčatovou směs se žampiony rozdělíme na porce a poklademe treskou. Pikantní filety z tresky na rajčatech podáváme s opečeným bramborem.