Pikantní filé s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl petrželka 1 lžička rozmarýn 1/2 ks citron 500 g filé z tresky olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 3 špetky mletý kmín 1/4 kelímku smetana na vaření 1 lžička sušený česnek 2 ks větší rajče 1 lžička pasta harissa
Postup Pikantní filé s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Filé necháme rozmrazit a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Pokapeme čerstvou citronovou šťávou a rozkrájíme na "proužky" nebo jiné kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme
Filé dáme do misky, přidáme rajčata, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, rozmarýn, harissu a nakonec promícháme s olivovým olejem a sójovou omáčkou. Přikryjeme a necháme v lednici nejlépe přes noc rozležet
Druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev, vsypeme pikantní filé s rajčaty a podusíme, až je ryba bílá. Pokrm pustí dost vlastní šťávy. Přilijeme smetanu a necháme provařit. Mělo by nám zbýt dost omáčky
Pikantní filé s rajčaty podáváme ihned po přípravě nejlépe s bramborovou kaší nebo jasmínovou rýží
Pokud harissu nahradíme rajčatovým pestem, nic nezkazíme, naopak získáme další chuťovou variaci receptu. Jen ho přidáme o trochu víc.