Pikantní filé s rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
1 lžička rozmarýn
1/2 ks citron
500 g filé z tresky
olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
3 špetky mletý kmín
1/4 kelímku smetana na vaření
1 lžička sušený česnek
2 ks větší rajče
1 lžička pasta harissa

Postup přípravy receptu

  1. Filé necháme rozmrazit a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Pokapeme čerstvou citronovou šťávou a rozkrájíme na "proužky" nebo jiné kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme

  2. Filé dáme do misky, přidáme rajčata, osolíme, okmínujeme, přidáme sušený česnek, rozmarýn, harissu a nakonec promícháme s olivovým olejem a sójovou omáčkou. Přikryjeme a necháme v lednici nejlépe přes noc rozležet

  3. Druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev, vsypeme pikantní filé s rajčaty a podusíme, až je ryba bílá. Pokrm pustí dost vlastní šťávy. Přilijeme smetanu a necháme provařit. Mělo by nám zbýt dost omáčky

  4. Pikantní filé s rajčaty podáváme ihned po přípravě nejlépe s bramborovou kaší nebo jasmínovou rýží

  5. Pokud harissu nahradíme rajčatovým pestem, nic nezkazíme, naopak získáme další chuťovou variaci receptu. Jen ho přidáme o trochu víc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!