Krůtí guláš s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
2 - 3 lžíce kečup
1 - 2 lžíce hladká mouka
2 - 3 lžíce strouhaný sýr
mletý kmín
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky, cibuli jemně nasekáme, česnek utřeme

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přihodíme nakrájené maso a opečeme. Přidáme česnek, podle chuti 2 - 3 lžíce kečupu. Kdo má rád, použije ostrý. Vše ještě chvíli restujeme. Pak přidáme kmín, papriku, opět podle chuti ostrou i sladkou. V případě, že vaříme dětem, použijeme jen sladkou. Maso zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu

  3. Když je maso měkké, přidáme do hrnce malou scezenou plechovku hrášku a krůtí guláš s hráškem zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, vše povaříme a dochutíme

  4. Krůtí guláš s hráškem podáváme s rýží. Porce na talíři zdobíme trochou strouhaného sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!