Bramborová kaše s pažitkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1/2 lžíce sůl 30 - 50 g máslo 1 lžička libeček 5 - 6 ks velké brambory 1 lžíce čerstvá pažitka 1 kelímek krémovitá zakysaná smetana
Postup Bramborová kaše s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou kmínu a lžičkou libečku doměkka. Komu bylinky vadí, dá jenom sůl. Brambory scedíme a necháme v hrnci
K bramborám přidáme na kousky nakrájené máslo a zakysanou smetanu, kterou jsme nechali při pokojové teplotě (přímo z lednice není vhodná). Štouchadlem pořádně promícháme na kaši, případně si pomůžeme mixérem. Nakonec do bramborové kaše přidáme nadrobno nakrájenou pažitku
Bramborová kaše s pažitkou je skvělou přílohou.