Bramborová kaše s pažitkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžíce sůl
30 - 50 g máslo
1 lžička libeček
5 - 6 ks velké brambory
1 lžíce čerstvá pažitka
1 kelímek krémovitá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě s trochou kmínu a lžičkou libečku doměkka. Komu bylinky vadí, dá jenom sůl. Brambory scedíme a necháme v hrnci

  2. K bramborám přidáme na kousky nakrájené máslo a zakysanou smetanu, kterou jsme nechali při pokojové teplotě (přímo z lednice není vhodná). Štouchadlem pořádně promícháme na kaši, případně si pomůžeme mixérem. Nakonec do bramborové kaše přidáme nadrobno nakrájenou pažitku

  3. Bramborová kaše s pažitkou je skvělou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!