Avokádo se zeleninovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 svazek petrželka
200 g brambory
2 ks cibule
1 lžíce kapary
cukr krupice
6 lžic slunečnicový olej
mletý bílý pepř
8 lžic vinný ocet
150 g cherry rajče
2 ks zralé avokádo
na ozdobu
citron
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oškrábeme, opláchneme a nadrobno pokrájíme. V osolené vodě je přibližně 15 minut povaříme, slijeme a necháme vychladnout.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku opláchneme a posekáme. Kapary pokrájíme a rajčátka rozčtvrtíme. Ocet dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme trochu cukru a rozmícháme. Potom pomalu přiléváme olej a metličkou šleháme. Nakonec vsypeme brambory, cibuli, vejce, kapary, petrželku a rajčata.

  3. Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecku a oloupeme. Nakrájíme na plátky, rozložíme na talíř, zalijeme troškou zálivky, ozdobíme měsíčky citrónu a lístečky meduňky a podáváme s plátky veky a samostatnou mističkou zálivky zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!