Babiččin chlebíček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 25 g máslo 5 lžic mléko 4 ks jablko 20 g čokoláda 150 g cukr krupice 25 g cukr krupice 1 lžička mletá skořice 150 g hrubá mouka 50 g hrubá mouka 3 lžíce kukuřičný škrob 100 g tuk na pečení 1 lžička kypřící prášek do pečiva 100 g směs rozinek, ořechů a sušeného ovoce
Postup Babiččin chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Jablka umyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme nahrubo
Tuk, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme mléko a střídavě vmícháme mouku s kypřícím práškem a škrobem a lehce přimícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme pokrájené suché ovoce a nalámanou čokoládu
Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího kastrůlku. Na těsto poklademe nastrouhaná jablka, poprášíme je skořicí a pocukrujeme. Nakonec vše zasypeme drobenkou
Babiččin chlebíček pečeme na 180 °C asi 40 minut.