Babiččin jablečný štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
6 lžic cukr
18 ks jablko
1 hrnek rozinky
mletá skořice
1 hrnek vlašské ořechy
těsto 2
2 ks vejce
2 lžíce ocet
voda
30 dkg hladká mouka
těsto 1
1 balíček hera
30 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.

  2. Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.

  3. Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.

  4. Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.

  5. Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!