Babiččin jablečný štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 6 lžic cukr 18 ks jablko 1 hrnek rozinky mletá skořice 1 hrnek vlašské ořechy těsto 2 2 ks vejce 2 lžíce ocet voda 30 dkg hladká mouka těsto 1 1 balíček hera 30 dkg hladká mouka
Postup Babiččin jablečný štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Z hery a hladké mouky si připravíme první těsto. Rozdělíme na 6 dílků.
Do sklenice o objemu 2 dl rozklepneme vajíčka, přidáme ocet a dolijeme teplou vodou. Smícháme s moukou a tím získáme druhé těsto. Též rozdělíme na 6 dílků. Jablka očistíme a nastrouháme.
Vždy jeden a jeden dílek z každého těsta spojíme tím, že je prohněteme společně v ruce. Tak nám vznikne křehké listové těsto. Těsto rozválíme klasicky na šest plátů. Posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, skořicí, cukrem, ořechy a zabalíme do nohavic.
Babiččin jablečný štrúdl pečeme při 200 °C asi 20 minut, v horkovzdušné troubě 15 minut. Až bude štrúdl růžový, vyndáme ho a posypeme moučkovým cukrem.
Babiččin jablečný štrúdl nakrájíme a podáváme.