Babiččin králík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 100 g máslo 1 lžíce ocet 1-2 ks cibule 2 dl smetana 0.5 ks celer 0.5 ks citron 2 ks mrkev 1-2 ks petržel 1 ks králík 2 lžíce červené víno 2 lžíce světlá hotová jíška 1 lžíce sušené šípky 1 lžíce zkaramelizovaný cukr podle potřeby voda na podlití příloha houskový knedlík
Postup Babiččin králík recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme.
Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme.
Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka.
Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.