Babiččin králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
100 g máslo
1 lžíce ocet
1-2 ks cibule
2 dl smetana
0.5 ks celer
0.5 ks citron
2 ks mrkev
1-2 ks petržel
1 ks králík
2 lžíce červené víno
2 lžíce světlá hotová jíška
1 lžíce sušené šípky
1 lžíce zkaramelizovaný cukr
podle potřeby
voda na podlití
příloha
houskový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Králíka očistíme, protáhneme slaninou a osolíme.

  2. Na pekáči na másle necháme zrůžovět nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu, vložíme králíka, osmahneme, podlijeme a v troubě asi hodinu dusíme. Pak polijeme červeným vínem, přidáme šípky, ocet a zahustíme jíškou. Přidáme trochu zkaramelizovaného cukru, ochutíme kůrou a šťávou z citronu a ještě povaříme.

  3. Králíka vyndáme na mísu a naporcujeme. Šťávu procedíme, přidáme smetanu, krátce povaříme, podle chuti dosolíme, vložíme zpět porce králíka.

  4. Babiččin králík nejlépe chutná s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!