Babiččin masový štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks cibule 250 g vařené uzené maso těsto 1 ks vejce 250 ml voda 2-3 lžíce hrubá mouka 1 balíček bramborové těsto na knedlíky v prášku
Postup Babiččin masový štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Ve studené vodě rozmícháme vejce, nalijeme na směs bramborového těsta v prášku a dobře vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme mouku a necháme asi 5 minut odležet.
Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Z rozleženého těsta vyválíme plát, posypeme osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Placku stočíme pevně do závinu.
Čistou utěrku namočíme do vody, vyždímáme, potřeme lehounce olejem a závin do ní zabalíme. Na obou stranách pevně zavážeme nití.
Štrúdl vložíme do velkého hrnce (aby se nezlomil) do vroucí osolené vody a vaříme 30 minut.
Uvařený babiččin masový štrúdl opatrně vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.