Babiččin masový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
250 g vařené uzené maso
těsto
1 ks vejce
250 ml voda
2-3 lžíce hrubá mouka
1 balíček bramborové těsto na knedlíky v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Ve studené vodě rozmícháme vejce, nalijeme na směs bramborového těsta v prášku a dobře vypracujeme těsto. Do těsta zapracujeme mouku a necháme asi 5 minut odležet.

  2. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky a na másle osmažíme dozlatova. Z rozleženého těsta vyválíme plát, posypeme osmaženou cibulkou a pokrájeným uzeným masem. Placku stočíme pevně do závinu.

  3. Čistou utěrku namočíme do vody, vyždímáme, potřeme lehounce olejem a závin do ní zabalíme. Na obou stranách pevně zavážeme nití.

  4. Štrúdl vložíme do velkého hrnce (aby se nezlomil) do vroucí osolené vody a vaříme 30 minut.

  5. Uvařený babiččin masový štrúdl opatrně vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!