Babiččin okurkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
sůl
3 lžíce ocet
500 ml voda
3 lžíce cukr krupice
mletý černý pepř
salát
1 ks cibule
1 ks salátová okurka

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti zálivku osolíme a opepříme.

  2. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurku s cibulí smícháme. Přelijeme připravenou zálivkou a necháme uležet nejlépe do druhého dne.

  3. Babiččin okurkový salát podáváme vychlazený. Babiččin okurkový salát nejlépe chutná ke kuřecímu masu, nebo k řízkům s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!