Babiččin pudink recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžička solamyl
1 lžíce kakao
8 dl mléko
0.3 kg rýže
10 dkg cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
10 dkg strouhaný kokos
na ozdobu
šlehačka ve spreji
poleva
podle potřeby
olej na vymazání
podle chuti
ovoce (jahody, kiwi, maliny)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího (asi 6 dl) mléka, dáme špetičku soli a doměkka uvaříme.

  2. Připravíme si krém. Na mírném ohni šleháme metličkou sklenku mléka

  3. žloutky, lžičku solamylu, přidáme vanilkový cukr a mícháme do zhoustnutí.

  4. Do teplé uvařené rýže zamícháme kokos, uvařený krém a zlehka přimícháme

  5. ušlehaný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali cukr. Do části hmoty zamícháme prosáté kakao.

  6. Kompotové misky lehce vytřeme olejem, dáme bílou hmotu, kousky ovoce

  7. (jahody, kiwi, apod.) a zakončíme kakaovou hmotou.

  8. Babiččin pudink necháme v chladu ztuhnout, potom vyklopíme, ozdobíme ovocem a pocákáme karamelovou, čokoládovou nebo jahodovou polevou. Můžeme dát i kopeček šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!