Babiččin pudink recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 lžička solamyl 1 lžíce kakao 8 dl mléko 0.3 kg rýže 10 dkg cukr moučka 0.5 balíčku vanilkový cukr 10 dkg strouhaný kokos na ozdobu šlehačka ve spreji poleva podle potřeby olej na vymazání podle chuti ovoce (jahody, kiwi, maliny)
Postup Babiččin pudink recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího (asi 6 dl) mléka, dáme špetičku soli a doměkka uvaříme.
Připravíme si krém. Na mírném ohni šleháme metličkou sklenku mléka
žloutky, lžičku solamylu, přidáme vanilkový cukr a mícháme do zhoustnutí.
Do teplé uvařené rýže zamícháme kokos, uvařený krém a zlehka přimícháme
ušlehaný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali cukr. Do části hmoty zamícháme prosáté kakao.
Kompotové misky lehce vytřeme olejem, dáme bílou hmotu, kousky ovoce
(jahody, kiwi, apod.) a zakončíme kakaovou hmotou.
Babiččin pudink necháme v chladu ztuhnout, potom vyklopíme, ozdobíme ovocem a pocákáme karamelovou, čokoládovou nebo jahodovou polevou. Můžeme dát i kopeček šlehačky.