Babiččin štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks vejce
6 lžic mléko
jablko
4 lžíce rozinky
1 balíček prášek do pečiva
15 dkg cukr moučka
45 dkg hladká mouka
2 lžíce sekané vlašské ořechy
1 balíček skořicový cukr
12 dkg tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu

  2. Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme

  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin

  4. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut

  5. Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!