Babiččina bramborová omeleta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
20 dkg strouhaný sýr
15 dkg sterilovaný hrášek
30 dkg točený salám
5 ks syrové brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubém struhadle nastrouháme zvlášť syrové brambory, zvlášť salám a zvlášť tvrdý sýr.

  2. V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme.

  3. Na pánvičce rozpálíme olej, vsypeme nastrouhané syrové brambory a opékáme dorůžova. Když jsou brambory řádně propečené, rozprostřeme je po dně pánvičky, stáhneme plamen na minimum, poházíme nastrouhaným salámem. Použijeme drůbeží točený, je vhodný jakýkoli měkký salám. Pro ty, kteří nemusí šetřit,určitě není špatná i šunka. Dále posypeme strouhaným sýrem a (můžeme a nemusíme), pohodíme hrstí sterilovaného nebo mraženého hrášku - omeleta je pak hezky barevná. Vše zalijeme rozšlehanými vejci, přiklopíme a necháme vejce dojít.

  4. Babiččinu bramborovou omeletu krájíme a servírujeme už jen s čerstvou zeleninou, výborně chutnají rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!