Babiččina buchta z podmáslí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 sklenice olej 3 lžíce kakao 4 sklenice podmáslí 3 sklenice cukr krupice 1 lžíce káva 4 sklenice polohrubá mouka 2 lžičky jedlá soda 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Babiččina buchta z podmáslí recept
Postup přípravy receptu
-
Do robota si dáme podmáslí a cukr. Počkáme, až se cukr trošku rozpustí a postupně přidáme ostatní suroviny - polohrubou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao a kávu. Olej přilijeme po částech a necháme promíchat.
Když máme hotovo, nalijeme těsto do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Připravené těsto dáme péct zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 185 °C.
Babiččinu buchtu z podmáslí po vychladnutí podáváme jako jemný moučník ke kávě.