Babiččina buchta z podmáslí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 sklenice olej
3 lžíce kakao
4 sklenice podmáslí
3 sklenice cukr krupice
1 lžíce káva
4 sklenice polohrubá mouka
2 lžičky jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do robota si dáme podmáslí a cukr. Počkáme, až se cukr trošku rozpustí a postupně přidáme ostatní suroviny - polohrubou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, kakao a kávu. Olej přilijeme po částech a necháme promíchat.

  2. Když máme hotovo, nalijeme těsto do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Připravené těsto dáme péct zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 185 °C.

  3. Babiččinu buchtu z podmáslí po vychladnutí podáváme jako jemný moučník ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!