Babiččina jazýčková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vepřový jazyk
celer nebo petržel
podle chuti
sůl
nové koření
hladká mouka
celý pepř
velký bobkový list
petrželka nebo celerová nať
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový jazyk uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a několika kuličkami pepře a nového koření doměkka. Uvařený jazyk sloupneme, nakrájíme napříč na 2 - 3 mm silné plátky.

  2. Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, do níž přidáme očištěný a na křenovém struhadle nastrouhaný celer (petržel) a trochu osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájený jazyk, prohřejeme a přidáme i nasekanou petrželku nebo nať z celeru.

  3. Jazýčkovou omáčku podáváme s vekou nebo rohlíkem. Můžeme si upéct i Babiččiny karásky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!