Babiččina jazýčková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vepřový jazyk celer nebo petržel podle chuti sůl nové koření hladká mouka celý pepř velký bobkový list petrželka nebo celerová nať podle potřeby tuk na smažení
Postup Babiččina jazýčková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový jazyk uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a několika kuličkami pepře a nového koření doměkka. Uvařený jazyk sloupneme, nakrájíme napříč na 2 - 3 mm silné plátky.
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, do níž přidáme očištěný a na křenovém struhadle nastrouhaný celer (petržel) a trochu osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájený jazyk, prohřejeme a přidáme i nasekanou petrželku nebo nať z celeru.
Jazýčkovou omáčku podáváme s vekou nebo rohlíkem. Můžeme si upéct i Babiččiny karásky.