Tvarohový beránek s čokoládovou polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 3 ks vejce 250 g máslo 1/2 balíčku prášek do pečiva 220 g cukr krupice čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 1 lžička pomerančová kůra máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Tvarohový beránek s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme rozpustit v kastrolku a trochu vychladnout
Do mísy vsypeme cukr, vanilkový cukr a společně s tvarohem vyšleháme. Poté přidáme vejce a znovu prošleháme. Přilijeme vlažné máslo, opět prošleháme a nakonec přisypeme odváženou polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva. Podle chuti můžeme do těsta přidat také lžičku citronové nebo pomerančové kůry. Vznikne nám hladké a hutné tvarohové těsto
Formu na beránka pečlivě vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Hlubší formu naplníme po okraj, přiklopíme druhou formou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Beránka pečeme podle velikosti 35 - 45 minut. Toto množství vyjde na 2 malé nebo jednoho velkého beránka
V misce necháme rozpustit čokoládu na vaření (ve vodní lázni nebo v mikrovlnce) a přilijeme do ní trochu rostlinného oleje (2 - 3 lžíce). Dobře promícháme
Beránka vyklopíme z formy, necháme vychladnout a postavíme na mřížku. Polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout
Velikonočního beránka poté podle fantazie zdobíme - mašličkou, mandličkami, bílou polevou apod.