Babiččina kakaová roláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 - 6 ks vejce 4 lžíce kakao 100 g cukr moučka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač do šlehačky
Postup Babiččina kakaová roláda
Postup přípravy receptu
-
Polovinu cukru ušleháme se žloutky a druhou polovinu cukru s bílky na tuhý sníh. Do směsi se žloutky vmícháme kakao a přidáme tuhý sníh
Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 8 minut na 180 °C
Šlehačku ušleháme se ztužovačem a potřeme jí vychladlou roládu. Dále můžeme přidat ovoce nebo i marmeládu. Roládu stočíme i s pečícím papírem a dáme odležet
Babiččinu kakaovou roládu nakrájíme a podáváme jako zákusek s kávou nebo čajem.