Babiččina kakaová roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 - 6 ks vejce
4 lžíce kakao
100 g cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač do šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu cukru ušleháme se žloutky a druhou polovinu cukru s bílky na tuhý sníh. Do směsi se žloutky vmícháme kakao a přidáme tuhý sníh

  2. Ušlehanou hmotu natřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 8 minut na 180 °C

  3. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a potřeme jí vychladlou roládu. Dále můžeme přidat ovoce nebo i marmeládu. Roládu stočíme i s pečícím papírem a dáme odležet

  4. Babiččinu kakaovou roládu nakrájíme a podáváme jako zákusek s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!