Babiččina květáková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 1/2 lžičky kmín pepř 1 hrnek zeleninový vývar 2 lžíce dětská krupička 1 ks menší květák
Postup Babiččina květáková polévka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku s vodou dáme omytý a na růžičky nakrájený květák, přidáme silný zeleninový vývar nebo zeleninový bujón, špetku soli, pepře, kmínu a necháme povařit
Mezitím na suché pánvi opražíme bez tuku 2 lžíce dětské krupičky do
světle hnědého zabarvení a přidáme do hrnce. Povaříme 10 minut, polévka vezme hezkou barvu
V hrníčku rozmícháme jedno vejce a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme jednu lžíci másla a květákovou polévku můžeme podávat
Foto: Vojtěch Leman