Babiččina květáková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1/2 lžičky kmín
pepř
1 hrnek zeleninový vývar
2 lžíce dětská krupička
1 ks menší květák

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku s vodou dáme omytý a na růžičky nakrájený květák, přidáme silný zeleninový vývar nebo zeleninový bujón, špetku soli, pepře, kmínu a necháme povařit

  2. Mezitím na suché pánvi opražíme bez tuku 2 lžíce dětské krupičky do

  3. světle hnědého zabarvení a přidáme do hrnce. Povaříme 10 minut, polévka vezme hezkou barvu

  4. V hrníčku rozmícháme jedno vejce a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme jednu lžíci másla a květákovou polévku můžeme podávat

  5. Foto: Vojtěch Leman


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!