Babiččina pucpajda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 l voda 1 kostka masox 3 lžíce hladká mouka 0.5 lžičky drcený kmín podle chuti 1 stroužek česnek sůl čerstvá petrželka těstíčko 0.5 lžíce olej 1 kostka vejce 3 lžíce mléko vegeta 150 g polohrubá mouka
Postup Babiččina pucpajda recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si uděláme zlatavou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a metličkou šleháme. Přidáme masox, osolíme, přidáme kmín a povaříme.
Ve větším hrnečku si rozšleháme vejce s mlékem, přidáme vegetu, olej, mouku a hladce rozmícháme. Z těstíčka nabíráme namočenou lžičkou nočky a házíme je do vařící polévky. Povaříme, až nočky (pucky) vyplavou na povrch.
Do uvařené babiččiny pucpajdy dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti dosolíme. Dědeček si do polévky přidal i prolisovaný stroužek česneku.